2015 de Meerse

11 april t/m 24 mei 2015

banner-galeries-nl

meerse-voorzijde

de-Passages: Een perfecte wandeling…
De Meerse
Raadhuisplein 3, 2132 TZ Hoofddorp

Opening Zaterdag 11 april

Samenstellers:
Pieter Kusters, Frans Boomsma, Ronald Ruseler, C.A. Wertheim

Andere Deelnemende Kunstenaars:
Margreet Bouman, Heike Kati Barath (D), Pieter W Postma, Jasper de Beijer, Maurice Braspenning, Cees Krijnen, Risk Hazekamp, Jikke van Loon, Niels Broszat, Paul Nassenstein, Robbert Weide, Petra van der Steen

Wie zich als kunstenaar aansluit bij een tentoonstelling van de-Passages is onderdeel van een karavaan, want de-Passages is een groep kunstenaars die zwerft. Soms doet zij dat in klein verband soms als een groter geheel, zoals nu in Hoofddorp. De kunstenaars reizen als een Big-Band rond om te laten zien dat zij, los van onze persoonlijke carrières, in gemeenschappelijk verband iets te zeggen hebben.
Ze zijn misschien geestverwant of generatiegenoot, maar treden ook in het strijdperk en gaan de competitie aan. Zo kan de kamermuziek of ‘the beat’ van een serie tekeningen opgeschrikt worden door een vlammende blaassectie samengebald in één werk.

In De Meerse tonen zestien kunstenaars hun werk in de centrale expositie, als in een karavanserai. Op andere, onverwachte plaatsen in het complex gaat de tentoonstelling verder. De kunst meandert als het ware door het gebouw. Deze tentoonstelling nodigt de bezoeker uit voor een perfecte wandeling om zo een compleet beeld te krijgen van een visueel prikkelende zoektocht.